Sănătatea sectorului bancar nu trebuie să elimine prudenţa din economie. Capacitate de finanţare există, dar şi companiile trebuie să îşi joace cartea capitalizării pentru a putea beneficia de finanţări în cazul unor evoluţii nefavorabile. Avem o mare vulnerabilitate în economie, o pondere foarte mare de companii subcapitalizate

by Redactia
4 views

♦ Principalele riscuri care sunt în prezent atât în România, cât şi pe plan internaţional, conflicte geopolitice importante, un război la graniţa României în desfăşurare, dezechilibrele macroeconomice rămân importante ♦ Sănătatea sectorului bancar din România a continuat să se consolideze.

Sistemul bancar se află într-una din cele mai bune perioade, cu majoritatea indicatorilor pe verde în ceea ce priveşte solvabilitatea, lichiditatea, calitatea activelor, profitabilitatea, ceea ce dă un semnal de stabilitate, soliditate şi capacitatea de a finanţa economie.

Pe de altă parte, prudenţa nu trebuie să lipsească, având în vedere principalele riscuri precum dezechilibrele macroeco­nomice, războiul de la graniţă şi conflictele geopolitice importante, iar companiile ar trebui să urmeze exemplul băncilor şi să se capitalizeze cu profitul obţinut pentru ca ulterior să devină bancabile, mai ales în cazul unor evoluţii nefavorabile.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More