Sentință în una dintre cele mai mari fraude financiare din istoria SUA: Zeci de ani de închisoare pentru Sam Bankman-Fried

by Redactia
16 views

Sam Bankman-Fried a fost condamnat joi de un judecător la 25 de ani de închisoare pentru că a furat 8 miliarde de dolari de la clienții bursei de criptomonede FTX pe care a fondat-o și care acum se află în faliment. Sentința marchează încă un pas în căderea dramatică a fostului miliardar-minune.

Pe 2 noiembrie, un juriu l-a găsit pe Bankman-Fried, în vârstă de 32 de ani, vinovat de șapte capete de acuzare pentru fraudă și conspirație, în urma prăbușirii FTX în 2022, ceea ce procurorii au numit una dintre cele mai mari fraude financiare din istoria SUA, scrie Reuters.

Judecătorul districtual Lewis Kaplan a pronunțat sentința, respingând afirmația lui Bankman-Fried potrivit căreia clienții FTX nu au pierdut efectiv bani. Kaplan a mai constatat că acesta a mințit în timpul mărturiei sale din timpul procesului și că nu a arătat nicio remușcare.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More